Tipuri de generatoare electrice

Tipuri de generatoare electrice:

Generatoare portabile cu RV / Recreere:

Tehnologia invertorului le face super-pentru uz recreațional și oferă, de asemenea, cea mai curată forță pentru dispozitive electronice sensibile, cum ar fi computerele. Acești generatori rulează pe propulsor.

Generatoare rezidențiale portabile: o sursă de alimentare bună pentru alimentarea cu energie a obiectelor de bază din locuința dvs. când puterea se stinge și pentru a fi folosită în jurul curții. Majoritatea generatoarelor portabile interne funcționează pe benzină, dar unele modele funcționează pe benzină, gaz natural sau toate cele trei.

Generatoare portabile și generatoare industriale: Aceste generatoare sunt alegerea excelentă pentru locul de muncă și numeroase aplicații industriale. Generatoarele de cicluri mari extind puterea de 60 Hz pentru uneltele standard și puterea de 180 Hz pentru vibratoarele cu ciclu mare.

Generatoare portabile cu remorcare:

Generatoarele diesel oferă o mulțime de energie transportabile pentru diverse aplicații industriale și de construcții. Modelele de energie switchabile permit utilizarea în mai multe aplicații de tensiune diferite.

Generatoare în așteptare: Generatoarele de rezervă sunt de obicei utilizate cu un sistem de comutare automată de transfer și sistem de pornire. Aceste tipuri de generatoare sunt de asemenea utilizate în scopuri industriale și agricole.

Care generator este utilizat în turbinele eoliene?

Turbinele eoliene folosesc diferite tipuri de generatoare în funcție de designul lor, dimensiunea și topologia convertorului.

Generator de inducție: utilizat în principal în turbine eoliene de tip danez, care sunt direct cuplate cu grila și folosesc un demaror soft pentru conectarea la rețea.

Sincronizarea magnetului permanent. Generator: Acest tip de generator este utilizat de Enercon, EWT etc. pentru că acest design nu are nevoie de o cutie de viteze, dar un convertor este utilizat pentru a susține sincronizarea rețelei.

Două generatoare de inducție: Acest tip de generator a devenit foarte comun în ultimul deceniu pentru turbine de la 1MW la 2,5MW, în special în China. Motivul este că permite operarea cu viteză variabilă parțială și necesită un convertor electronic de putere numai pe partea rotorului, ceea ce reduce semnificativ costul.

Generator sincron: acestea sunt utilizate atât în ​​turbine pe bază de Gearless, cât și în cutii de viteze. Ei folosesc convertorul de putere complet al ciclului. Sunt folosiți electromagneți în loc de magneți permanenți, deoarece realizarea de magneți permanenți cu eficiență ridicată este costisitoare și metalele pământurilor rare se epuizează rapid.

Generator de inducție cu inel de alunecare: Acesta este probabil cel mai puțin comun tip generator de toate, dar a fost o piatră de temelie spre designul DFIG. Rotorul său este conectat cu circuitele de control al curentului și permite o funcționare limitată cu alunecare variabilă. Generatorul este direct cuplul grilei și controlul curentului rotorului permite un anumit grad de funcționare cu turație variabilă.

Toate aceste tipuri de generatoare pot fi văzute în turbinele eoliene la scară utilitară. Unele dintre ele sunt mai frecvente decât celelalte, datorită ușurinței designului, costului, fiabilității și utilizării.

Tipuri de centrale electrice in lume

Există multe tipuri de centrale electrice din întreaga lume, cum ar fi centrale termice, hidrocentrale, centrale nucleare, ferme eoliene și așa mai departe.

1) Centrale termice:

Generarea de energie termică utilizează energia termică generată de arderea combustibilului (cărbune, petrol și produse, gaze naturale etc.). Există două forme principale ale generatoarelor de generare a energiei termice: utilizarea cazanelor pentru a genera turbine de abur cu impulsuri de înaltă temperatură și cu presiune înaltă pentru a genera generatoare de energie electrică, numite seturi de generatoare de turbine cu abur; combustibilul din turbina cu gaz convertește direct energia termică în energie mecanică pentru a acționa generatoarele pentru a genera energie electrică, numită generare de turbine cu gaz. unitate. O centrală termică se referă de obicei la o centrală electrică bazată pe un set de generatoare de turbine cu abur.

2) Centrala hidrocentrale:

generarea de hidrocentrale este de a conduce apa râului la nivel înalt (sau apa lacului, apa râului) în aval pentru a forma o picătură pentru a împinge turbina să se rotească pentru a conduce generatorul pentru a genera energie electrică. O centrală electrică care generează energie electrică dintr-o unitate generatoare de hidrocentrale este numită o centrală hidroelectrică.

3) Centrale nucleare:

Generarea de energie nucleară reprezintă utilizarea energiei termice generate de fisiunea lentă a combustibilului nuclear (cum ar fi uraniul) în reactoarele nucleare pentru a genera abur (în loc de cazane în centrale termice) pentru a conduce turbine cu abur pentru a conduce generatoare pentru a genera electricitate. Centralele electrice bazate pe generarea de energie nucleară sunt denumite centrale nucleare sau centrale nucleare. Potrivit tipului de reactor nuclear, centralele nucleare pot fi împărțite în tip reactor de apă presurizată, tip reactor cu apă fierbinte, tip reactor răcit cu gaz, tip reactor de apă grea, tip rapitor de neutroni și așa mai departe.

4) Ferma eoliana:

Folosirea loviturilor de vant pentru a construi o rotatie mare a lamei pe partea de sus a turnului pentru a conduce generatorul pentru a genera energie electrica se numeste generare de energie eoliana. Site-ul de generare a energiei constând din câteva, zeci sau chiar zeci de turbine eoliene se numește ferme eoliene.

5) Altele includ centralele geotermale, centralele electrice de maree și centralele solare.

Hydro folosește o turbină cu apă în care apa străbate și rotește turbina, nu spre deosebire de o roată de apă pe care ați văzut-o în fiecare filmulet sau în emisiune de televiziune. Turbinele eoliene funcționează de-a lungul aceluiași principiu de configurare a magnetului / bobinei, cu excepția vântului care este forța motrice și nu a apei.

Când combustibilul este ars, fie cărbune, gaz natural, nuclear, etc., scopul este să fierbe apă sub presiune. Apa se fierbe în mod normal la 100/212, dar sub presiune crește punctul de fierbere, la fel ca principiul în care funcționează un radiator al mașinilor. Prin păstrarea aburului sub presiune, puteți adăuga mai multă căldură (citiți energia) că aburul este apoi forțat printr-o turbină cu mai multe trepte care arată asemănătoare cu un motor cu jet.

Pe măsură ce aburul este forțat prin turbină, acesta se extinde și se răcește, energia termică este transformată în energie rotativă (mecanică) în turbina care se rotește, astfel că energia de filare este apoi transformată în energie electrică. Aburul încheie ciclul condensând în apă și procesul începe din nou. Există o mulțime de răcire a apei; unele plante utilizează un flux local sau un lac, deoarece sursa încearcă să o conțină la fața locului cu ajutorul turnurilor de răcire. Acestea sunt turnurile de beton iconic asociate de obicei cu centrale nucleare, dar orice uzină poate folosi acest tip de recirculare a apei.

Ultimele tipuri sunt lucruri ca solare, care folosesc cel mai mult principiul fotovoltaic. Unii concentrează lumina spre un turn sau în țevi care rulează printr-o oglindă parabolică pentru a încălzi o substanță care la rândul ei ajută la crearea aburului. În cele din urmă, mă pot gândi că în partea de sus a capului meu sunt centralele de motor care folosesc practic motorină sau alte surse de combustibil pentru a rula un motor. Acestea sunt doar ca un generator pe care îl cumpărați la magazin, dar mult mai mare.

Ce tip de rotor este folosit pentru un generator de putere mare?

Rotoarele utilizate în alternatoare (generatorul AC) sunt de două tipuri.

Acestea sunt rotorul cu tip de pol de salient și rotorul tip cilindric neted.

Primul tip de pol de tip proeminent se numește și tipul de polar proiectat, deoarece toți poliii sunt proiectați din suprafața rotorului. Rotorul de tip cu pol de tip înalt este utilizat în principal pentru alternatoare cu viteză redusă care au un diametru mai mare și lungimi axiale mici.

Stâlpii sunt realizați din laminat gros de oțel nitat împreună și atașați de rotor printr-o îmbinare cu coadă de rândunică. Stâlpul polului oferă suport mecanic bobinei de câmp. Oscilația sau efectul de vânătoare este foarte mare în majoritatea alternatoarelor, astfel încât amortizorul care se înfășoară în stâlpul de față este prevăzut. Barele de cupru sunt scurtcircuitate la ambele capete, fiind amplasate în găurile special prevăzute. Viteza relativă a înfășurării de amortizare față de câmpul principal va fi zero când viteza este constantă, dar imediat ce se va îndepărta de viteza sincronă, deci va exista o mișcare relativă între înfășurarea amortizorului și câmpul principal. Ca urmare, curentul va induce în ele. Acest curent indus va exercita un cuplu astfel încât alternatorul să funcționeze la viteză sincronă. Fața de polaritate a rotorului de tip polian este formată astfel încât lungimea radială a aerului crește de la centrul polului la vârfurile de polaritate. Această construcție face ca distribuția fluxului peste uniformitatea armăturii să genereze o formă de undă sinusoidală a EMF.

Și al doilea – tip cilindric neted

Cilindrul tip rotativ neted este de asemenea un tip de tip ne-proeminent sau un tip de rotor neprodus. Rotația cilindrică netedă este utilizată pentru alternatoare care sunt cuplate la turbină cu abur care funcționează ca viteze foarte mari. Diametrul rotorului este redus și lungimea axială este mărită pentru a reduce viteza periferică a alternatorului. Numărul de poli de rotoare este de 2 sau 4.

Rotoarele cilindrice netede sunt fabricate din piese forjate din oțel aliat. Periferia exterioară a unui rotor cilindric neted are fante în care câmpul este înfășurat în poziție. În timp ce porțiunile nesluate ale cilindrului acționează ca poli. Stâlpii rotorului cilindric neted nu sunt proiectați și suprafața rotorului este netedă, care menține un spațiu uniform de aer între stator și rotor.

Acest tip de rotor preferat este utilizat numai pentru alternatoare de mare viteză, variind de la 1500 r.p.m până la 3000 r.p.m.

Cilindrii de mare viteză sunt folosiți în generatoare de turbine cu gaz și generatoare de abur de mare viteză care funcționează la 1000 rpm și mai sus. Acest rotor este utilizat în aplicații în care este necesară o înfășurare distribuită. Corpul rotorului este fabricat din laminate cu fante pentru a lua înfășurările. Acest rotor este realizat dintr-o forjare cilindrică solidă și se rotește în afara corpurilor polilor și a vârfurilor de pol. Înfășurările de câmp sunt benzi de cupru înfășurată pe margini cu material izolator stabil dimensional legat între ture. Platforma standard de produs a rotoarelor noastre cilindrice poate fi adaptată rapid pentru a sprijini o varietate de aplicații specifice ale clienților și metode de pornire.

Caracteristici și avantaje:

Răciți cu aer sau apă

Design compact: Oferă o densitate ridicată a cuplului.

Eficiență: Sistem electric care funcționează cu pulsații curente reduse pentru sarcini non-staționare.

Fiabilitate: Viteză constantă, neafectată de condiții de încărcare sau de linie.

Reducerea costurilor: Curentul de pornire redus reduce necesarul de echipamente de pornire.

Tipuri de generatoare industriale

Generatoarele industriale sunt foarte diferite de modelele rezidențiale. Aceste generatoare trebuie să reziste utilizării extreme pentru perioade lungi de timp în condiții mai puține decât cele ideale. În timp ce dimensiunile variază de la 20 kW la 2500 kW în producția de la 150 CP la motoare de 4000 CP, tipurile de generatoare industriale variază de asemenea. Trebuie să selectați tipul potrivit pentru a obține o utilizare maximă pentru nevoile dvs. industriale.

Cerinte de putere

Sunt disponibili generatoare care oferă o fază sau trei faze, 120 V sau 480 V. Aplicațiile industriale necesită în mod normal o generare de trei faze sau 480 volți. Generatoarele pentru cerințe multiple includ cele care oferă servicii de 120 – 208 volți și de servicii de 277 – 480 volți. Producătorii de generatoare industriale includ Caterpillar, Cummins, MTU, Kohler, Katolight și Generac.

Generatoare diesel

Motoarele diesel sunt remarcate pentru durabilitate, durată de viață îndelungată și întreținere redusă. Un motor diesel care funcționează la 1800 rpm poate rula între 12.000 și 30.000 de ore între serviciile majore de întreținere. Același motor alimentat cu gaz poate necesita o întreținere majoră după 6000 până la 10.000 de ore de funcționare.

Combustibilul diesel arde mai răcoroasă decât benzina, reducând căldura și uzura motorului. Puterea produsă de generatoarele diesel poate fi, de asemenea, mai mică în cost prin creșterea eficienței, densitatea energetică mai mare a motorinei. În timp ce motorina era în mod oficial un combustibil „murdar”, îmbunătățirile tehnologiei motorului au redus emisiile de motorină. Amestecurile de biomotorină de până la 20% pot fi utilizate în mod normal în motoare diesel regulate.

Generatoare de gaze naturale

Generatoarele de gaze naturale utilizează propan sau gaz petrolier lichefiat. Gazul natural oferă avantajul depozitării ușoare în tancurile de sub sau deasupra solului. Este, de asemenea, un combustibil de ardere curat, reducând problemele cu emisiile. Generatoarele care funcționează pe gaz natural sunt durabile, dar pot fi mai scumpe la cumpărarea inițială.

În timp ce gazele naturale sunt adesea mai puțin costisitoare decât alți combustibili, acestea trebuie transportate la instalația dvs., ceea ce poate duce la creșterea costurilor de exploatare. Un generator de gaze naturale are o putere mai mică decât un generator diesel de dimensiuni similare. Este posibil să aveți nevoie să mutați o mărime pentru a obține aceleași rezultate. Generatoarele de gaze naturale reprezintă o alegere excelentă pentru furnizorii de tehnologie ca sursă de energie de rezervă.

Petrol

Generatoarele pe bază de benzină au, de obicei, un preț de achiziție mai mic. În timp ce generatoarele de gaze pot funcționa pe perioade lungi, ele necesită o întreținere mai extinsă. Benzina distruge componentele cauciucului cauzând uzura motorului mai repede. Depozitarea benzinei este mai dificilă datorită unui potențial mai mare de incendiu sau explozie. În plus, benzina însăși se deteriorează făcând depozitarea pe termen lung o alegere mai mică decât cea ideală. Generatoarele de benzină nu sunt cea mai bună alegere pentru aplicațiile industriale mai mari.

Generatoare industriale portabile

Generatoarele industriale portabile sunt versiuni montate pe remorci, nu tipul pe care îl puteți trage pur și simplu în spatele dvs. pe măsură ce vă plimbați. Generatoarele portabile mari fac o alegere excelentă pentru utilizarea pe șantierele de construcții înainte de a se stabili o sursă de alimentare electrică. Acestea sunt, de asemenea, frecvent utilizate de respondenții de urgență atunci când o cantitate mare de energie este necesară pe locație.

Generatoare marine

Generatoarele maritime de calitate comercială sau industrială sunt proiectate să reziste la condiții de mediu grele. Caterpillar, Kohler și Cummins sunt trei dintre producătorii care construiesc generatoare specifice marine. Acest tip de generator este necesar pentru utilizarea în apropierea apei sărate și recomandat pentru navele mari sau platformele petroliere. În timp ce generatoarele marine sunt disponibile ca gaz sau diesel, motorina este alegerea pentru uz industrial.

Generatoare de uleiuri de combustibil

Generatoarele de ulei de combustibil oferă economii semnificative de combustibil față de costul motorinei. Dimensiunea generală a generatorului poate fi adesea mai mică datorită utilizării unui motor cu turație mai mare. Wartsila este un producător de generatoare de combustibil greu de combustibil. Acest combustibil se încadrează în categoria uleiului de combustibil cu numărul 5 sau 6 și trebuie luată în considerare disponibilitatea păcurii grele la selectarea acestui tip de generator.

Generator Dimensiune

Veți avea nevoie să luați în considerare cerințele dvs. totale de putere în kilowați pentru a alege dimensiunea corectă a generatorului. Tipul de echipament pe care îl veți utiliza și în ecuație. Echipamentul cu motoare sau compresoare atrage mai multă putere la pornire decât în ​​modul de funcționare. Puteți să vă supraîncărcați generatorul, dacă nu vă răspundeți în acest sens în nevoile dvs. totale. Ca regulă generală, determinați nevoia maximă și adăugați 20% din total pentru siguranță.

Produsele Power Products Worldwide au atât generatoare industriale noi, cât și folosite, pentru backup și utilizare continuă. Contactați-ne și vă putem ajuta să determinați cantitatea de energie și cel mai bun tip de generator pentru nevoile dvs.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *